A Jedlik Ányos Ágazati Képzőközpont, röviden Jedlik ÁKK, 2021.-ben alakult azzal a céllal, hogy kiváló szakembereket képezzen az alapító tagok által is képviselt gépészet ágazat számára. A szakképzési reformmal párhuzamosan kezdtük el küldetésünknek megfelelően az eddig felhalmozott tapasztalatok alapján az intenzív felkészülési munkálatokat a különböző gépészet ágazatbeli szakmák oktatásához szükséges tárgyi feltételek kiépítésére és az új képzési módszerek kidolgozására.


A Jedlik ÁKK egyik alapítója,

a Direct-Line Kft., a Jedlik ÁKK egyik alapítótagja, immáron 30 éves tapasztalattal és szaktudással rendelkezik a gépészeti tudományok területén. Vezető vállalat nemesacél alapanyagok feldolgozásával készülő piacvezető uszodatechnikai, és töltéstechnikai termékek tervezésében, fejlesztésében és gyártásában.

Az ipari tevékenység folytatása mellett a vállalat 2016 óta biztosít gyakorlati szakképzést a cég telephelyén működő Oktatóbázisán, ami egyben minősített hegesztő- és gyártóüzem.


A többi alapító tag és vállalat munkatársai is sokéves ipari, kutatási és oktatási tapasztalattal, PhD fokozattal és/vagy felsőfokú végzettséggel rendelkezik a gépészeti tudományok területén.

Motivációt jelentett számunkra az ÁKK alapításakor továbbá az is, hogy a Direct-Line oktatóközpontja által kínált képzésekre általában nagy mértékű túljelentkezés volt tapasztalható, ezért a nagy érdeklődésre való tekintettel a vállalat bevont szakértő cégeket és szakembereket, hogy képzéseinket immáron létszámkorlát nélkül kínálhassuk az érdeklődő tanulóknak.