Az Oktatóbázis

Az ÁKK gyakorlati tanműhelyéül a Direct-Line Kft. telephelyén működő gyártóüzem és oktatóközpont szolgál. A dunaharaszti iparterület szívében található telephely tágas, parkosított környezetben található, parkolóval van ellátva.

Elhelyezkedés

A jó közlekedési feltételekkel rendelkező telephely Dunaharasztiban, közvetlenül az M0-ás körgyűrű mellett található. Centrális elhelyezkedésének köszönhetően Magyarország bármely területéről autópályán kényelmesen megközelíthető.

Gyakorlatok helyszíne

A gyártási és az oktatás tevékenységnek több könnyűszerkezetes csarnok ad helyet, amelyekben a szakmai demonstrációs boxok mellett számos jól felszerelt munkaállás áll rendelkezésre a különböző szakmák elsajátításához.

Hegesztőüzem

A hegesztő képzés a Direct-Line minősített hegesztőüzemében folyik. Erre védőfelszerelésekkel megfelelően felszerelt hegesztőhelyek állnak rendelkezésre. A gyakorló hegesztőboxok mellett az éles gyártási tevékenységet folytató szakoktatók munkaterülete is a gyakorlati oktatás színteréül szolgál, ahol a mindennapi gyártási folyamatokba kapcsolódhatnak be a tanulók.

Gyártóüzem

A gyakorlati képzőhely rendelkezik minden fontos fémek megmunkálására szolgáló technológiával, amelyeket minden tanulónk az általa választott képzésétől függetlenül elsajátíthat. A mérőlaborban található mérőeszközök lehetővé teszik a mérnöki szakmában elengedhetetlen geometriai mérések és különböző anyagvizsgálati eljárások lebonyolítását.

Előadások helyszíne

Az elméleti képzés lebonyolítására az Oktatóbázison magas színvonalú audio- és vizualizációs eszközökkel felszerelt tanterem áll rendelkezésre, amely 45 fő befogadására alkalmas. Emellett öltözők, fürdők és étkező helyiségek is biztosítottak a képzésekben résztvevők számára.

Oktatók

Az elméleti és gyakorlati képzést nagy felkészültséggel rendelkező szakemberek végzik. Valamennyien rendelkeznek szakirányú felsőfokú és/vagy PhD végzettséggel, több éves – mind hazai, mind külföldi területen szerzett – szakmai, kutatói és felsőoktatási intézményekben szerzett oktatói tapasztalattal.

A különböző hegesztési eljárásokat sokéves munkatapasztalattal bíró hegesztőmesterek segítségével sajátíthatják el a képzéseken résztvevők.